Wakker in een vreemde wereld

Wakker in een vreemde wereld… wat gebeurt hier allemaal? Dit zinnetje uit een lied van De Dijk zingt vaak door mijn hoofd de laatste tijd. Wakker in een vreemde wereld... dat kun je wel zeggen (als puber vond ik dit nummer overigens al geweldig – ik begreep toen al niet waar ik in terecht was gekomen - en zie hoeveel ‘vreemder’ de wereld inmiddels nog is geworden). Wat te doen als de wereld er volstrekt niet uit ziet zoals jij dat zou willen. In jouw ogen totaal de verkeerde kant op gaat. Je geen idee hebt wat eraan te doen. Dan kun je depressief worden. Of in je angsten schieten over hoe het ooit verder moet. Piekeren en je zorgen maken.

Óf je houdt voor ogen hoe jíj het zou willen. Wat jóuw verlangen is. En je kijkt hoe je kunt beginnen iets van dat verlangen in de wereld te zetten. Wil je meer schoonheid in de wereld? Zet bloemen voor je deur. Meer liefde? Stuur iemand een lief kaartje. Meer vrijheid? Gun jezelf een uurtje vrijaf en doe wat je liefst zou willen. Meer magie? Werk eens met je creatiekracht. Zet een extra tandje bij om iets van je verlangen te realiseren. Juist nu. Meer dan ooit. En dat begint gewoon hier en nu, met een eerste stap. Wat zou jij de wereld willen geven vandaag? Wat zou jij jezelf willen geven vandaag? Ik wil de wereld vandaag mijn liefde geven, in plaats van mijn angst. Mijn lach, in plaats van mijn verdriet. Mijn energie, in plaats van mijn vermoeidheid. Mijn humor, in plaats van mijn boosheid. En begin met iets liefs te sturen naar hen die me het meest na aan het hart liggen .

Lees meer

Liefde in druppels

Regen. Water. Druppels. Stromen. Zachte beekjes. Omhullende oceanen. Wilde rivieren. Zoute tranen. Water in aarde. Water in hemel. Water in mij. Water in al.

In gedachten giet ik liefde. In iedere drup.

Lees meer

Ode aan het lichaam

Het lichaam is niets minder dan een fantastische bron van informatie, die je op een prachtige manier de weg wijst naar welbevinden!

Lees meer

Positive living

Meer liefde in je leven.. iedere dag een beetje meer

Lees meer

Parels

Mag niet perfect genoeg zijn, alsjeblieft?

Lees meer

Het Wilde Zelf

De wereld achter een zakmes

Lees meer

Oude en nieuwe paden

Het pad naar de Bron

Lees meer

Verloren zuster, keer terug

Gedicht voor jou, als je het moeilijk hebt

Lees meer

Lorelei festival

Moed

Lees meer