Werkwijze

De basis van waaruit ik werk is altijd: bewustwording van waar je op dat moment zit, voelen hoe het in je lijf is, acceptatie van wat er is, nagaan wat er nodig is. Wat zijn je wensen en verlangens, waar wil je heen, welk pad heb je te gaan? Wat ondersteunt je daarin en wat ondermijnt je? Welke gedachten en gevoelens horen daarbij? Omarm jezelf met liefde, luister en je innerlijke wijsheid laat zich horen...

In de meeste groepen of individuele sessies die ik geef, zitten aspecten van Emotioneel Lichaamswerk (zie onder). Emotioneel Lichaamswerk is een methode die je niet alleen weer naar je lijf en je gevoel brengt, maar ook inzicht geeft in bijvoorbeeld de werking van emoties, in je hele mens-zijn, in het doorgronden van je patronen (niet-ondersteunende gewoontes). Tevens werk ik bij individuele sessies soms met Touch-of-Matrix (zie onder) en energetische healing.


Emotioneel Lichaamswerk

Uitgangspunt van de methode Emotioneel Lichaamswerk® is dat psychische spanningen zich in het lichaam opslaan; dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden.

Bij het doen van lichaamswerk maken oefeningen je weer bewust van je eigen lichaam. Waar zit spanning, waar voelt het ontspannen? Wat heeft het je te zeggen als een bepaald deel van je lijf niet prettig voelt? Vaak is er een duidelijke link naar je dagelijks leven. Hoe is het voor jou om in deze situatie te zitten? Je bewust zijn van de signalen van je lijf, kan je veel vertellen over wat wel en wat niet te doen en wat voor impact iets op je heeft. Bovendien maakt een meer ontspannen, vitaler lichaam dat je je ook psychisch vrijer, stabieler en meer flexibel voelt.

Daarbij krijg je meer zicht op je gevoelens. Welke gevoelens ervaar je? Zijn er gevoelens die je van jezelf wel of niet mag voelen? Welke functie hebben gevoelens, ofwel wat hebben ze je te zeggen? Hoe is de relatie tussen je denken, je voelen en je doen? En is dat ondersteunend aan wat jij wil in je leven? Of haalt het je onderuit?

Door oefeningen kan de energie weer vrijer door je lichaam stromen. De gevoelens die horen bij spanningsplekken en blokkades mogen naar buiten, je lichaam ontspant en je vitaliteit, kracht en levenslust nemen toe.


Touch of Matrix

Sinds enkele jaren maak ik tijdens sessies steeds vaker gebruik van 'Touch of Matrix'. Dit is een methode waarbij op een prachtige manier heling bewerkstelligd kan worden, zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau. Ik heb inmiddels regelmatig ervaren hoe diep- en vergaand deze methode werkt en ben er erg enthousiast over.

Eén van de uitgangspunten van Touch of Matrix is dat alles energie is. En dus beïnvloed kan worden*. Je hebt invloed op alles om je heen (stel je de mogelijkheden voor!!!), en dus ook op je lichaam en je eigen energie. Je kunt je eigen 'systeem' (het geheel van je lichaam, geest, het energieveld om je heen en alles dat bij je hoort) vragen om iets voor je te bewerkstelligen; bijvoorbeeld om te zorgen dat je hoofdpijn opgelost mag worden, of je knie weer goed mag functioneren, of je je weer wat vrijer en blijer mag voelen, meer vertrouwen mag hebben etcetera. En of alle blokkades die dat in de weg staan opgelost mogen worden.

In principe hebben we allemaal een fantastisch wijs, fenomenaal, zelfgenezend vermogen, dat zorgt voor een optimale gezondheid en staat van zijn (denk maar aan het helen van een sneetje in je vinger - op dezelfde manier kan je lichaam ook grotere uitdagingen aan - zo lang wij het maar niet in de weg staan). Stel je jezelf voor als een goed stromende rivier. Hier en daar valt er wel eens een steentje in, blijft er een tak haken of slibt het in de bochten wat dicht. Over het algemeen zorgt de stroming er echter voor dat de rivier gezond blijft; steentjes, takken en dichtgeslibde stukken worden meenomen in de stroom en ergens waar het niet schadelijk is afgevoerd. Soms gebeurt het echter dat er een te groot rotsblok (een trauma, gevolgen van een ongeluk, een verlies waar je maar moeilijk overheen komt, etc) in gegooid wordt en er wat blokkeert in de stroom; of meerdere kleinere rotsblokken stapelen zich op; of dat er door te weinig stroming (energie) te veel dicht kon slibben en de stroom steeds verder beperkt raakte. Langzaam maar zeker komen er teveel rotsblokken en slib en raakt alles wat verstopt. Er ontstaan klachten op allerlei gebieden en je boet in aan vitaliteit.  

Met Touch of Matrix zorg je ervoor dat rotsblokken en slib opgeruimd worden en de rivier weer kan gaan stromen, door helder voor je te zien wat je wens is en alle blokkades die in de weg staan op te ruimen. Eigenlijk is het zo simpel als dat. Tijdens een sessie begeleid ik je, door contact te maken met jou en met het 'veld' waarin alle informatie aanwezig is. Vervolgens geef ik jouw systeem de opdracht om dingen op te lossen en te laten worden zoals jij ze wenst. Samen werken we aan het opruimen van de rotsblokken/blokkades. Het is niet nodig precies te begrijpen hoe dit werkt; het is niet nodig erin te geloven; feit is dat het werkt en het enige dat jij hoeft te doen is, je ervoor open te stellen en het te laten gebeuren.

Daarbij komt wél dat het een bewustzijnsmethode is: informatie die met je klacht of thema te maken heeft kan in je bewustzijn komen (als het dat niet al is) en vraagt erom dat je verantwoordelijkheid neemt. Dus als jij bijvoorbeeld schouderklachten hebt omdat je teveel lasten op je schouders neemt, kun je wat aan je schouderklachten doen, maar vraagt het óók van je om eens te kijken of die lasten wat minder kunnen. Of als er een niet verwerkte pijn van vroeger naar boven komt, vraagt deze erom benoemd en doorvoeld te worden (en mag het óók met behulp van Touch of Matrix weer los gelaten worden). Of als jouw darmen van slag zijn door een verkeerd voedingspatroon, kun je de problemen in je darmen oplossen, maar kan het óók van je vragen je leefstijl wat aan te passen. Anders keren je klachten vroeger of later terug.

Touch of matrix is eigenlijk pas te begrijpen als je het ervaren hebt. Dus ik zou zeggen: give it a try! Er is zoveel meer mogelijk dan je denkt...

Meer informatie over Touch of Matrix vind je op www.touchofmatrix.nl.


* Stel je maar even voor: je zit lekker in de kamer, voelt je opperbest, en dan komt je partner binnen, die niets zegt, maar in alles uit straalt dat hij woedend is over iets, maar niet van plan is iets te zeggen. Ik ben ervan overtuigd dat ook jij hier begrijpt dat er iets verandert in de energie in de kamer, en waarschijnlijk ook in jouw eigen energie. Een mooi en simpel voorbeeld van hoe energie beïnvloed kan worden. Of nog simpeler: denk even aan wat er allemaal niet lukt en er somber uit ziet. Ga na hoe je je voelt. Denk vervolgens aan iets wat je heel graag doet, aan iemand waar je van houdt of aan een mooi moment in je leven. Ga opnieuw na hoe je je voelt. Ervaar hoe zoiets simpels binnen een paar minuten je heel anders kan doen voelen en je hele energie en uitstraling beïnvloedt. Dit heeft impact op je hele lichaam.


Touch of Matrix...
Never stop believing in Miracles!