Positief leven

Heb je wel eens geluisterd naar wat je jezelf de hele dag door verteld?

Veel mensen staan er versteld van wat ze tegen komen aan negatieve boodschappen, als ze er eenmaal bewust op gaan letten. Wat denk jij bijvoorbeeld als eerste als je 's ochtends wakker wordt? En net voor je gaat slapen? En dan tussendoor... euhm... sommigen onder ons herkennen wel iets van onderstaande zinnetjes:

"Het heeft geen zin. Ik kan het niet. Ik ben de enige die dit heeft. Ik durf niet. Ik ben nu eenmaal zo. Ik heb er geen energie voor. Geen geld. Geen tijd. Dit is niet het goede moment. Ik weet niet wat ik wil. Ik ben lelijk. Te dik. Te dun. Te moe. Te onhandig. Het wordt nooit wat met mij. Nu even niet. Oei als dit maar goed gaat. Zie je wel, ik heb altijd pech."

Enzovoorts. Herkenbaar? Ondertussen kabbelt je leven voort. Misschien knaagt er soms wel een gevoel in jou van 'is dit het nou?'. Of vraag je je af of er niet meer uit het leven te halen is. Of voel je je gewoonweg somber en lusteloos. Zoek je een uitweg door tv te kijken, te eten of iets anders te doen dat je op korte termijn een beter gevoel geeft.

Als je dit leest, is het tijd. Tijd om er iets aan te doen. De vrouw te worden die je bedoeld was te zijn. Het leven te kiezen dat jij van plan was te leven.  

Word je bewust van de verhalen die jij jezelf vertelt. Over jezelf. Over je leven. Je relaties. Je werk of andere tijdsbesteding. Weerspiegelen deze verhalen een realiteit waar je blij van wordt?

Zo nee: probeer eens andere. Alsof je een nieuwe jas aan trekt. Je haar verft. Kijk wat er gebeurt. Hoe het leven reageert. Denk je nu: "dat is toch niet voor mij bestemd..."; "lukt me toch niet"; "ik kan nu niet doen waar ik van droom want..." of "ik weet helemaal niet wat ik dan voor verhaal zou willen"? Nog meer reden om te komen. Ik ga je hierbij helpen. Wat levert het je op?

* meer energie
* meer levenslust
* je voelt je blijer
* je gezondheid verbetert (ja, ook je immuunsysteem!!)
* alles in je leven gaat beter lopen, op alle vlakken

Het gaat wat discipline en doorzettingsvermogen vragen, zeker als je de trotse bezitter bent van véél negatieve gedachten. Ik weet echter zeker dat je het kunt. Als je bereid bent. Ik kon het. Jij kunt het ook!

Hoe gaan we dat aanpakken? In het kort:
* helen van oude pijnstukken
* positieve relatie ontwikkelen tav jezelf
* meer aanwezig zijn in het 'nu' en in je lijf
* inzicht krijgen in en bewust worden van negatieve gedachtenpatronen
* stap voor stap aanleren meer positieve mindset

Het kan natuurlijk ook zijn dat je alleen ten aanzien van één stuk in je leven kampt met negatieve gedachten (bijvoorbeeld tav werk, relaties, gezondheid, gezin) of op één bepaald gebied wat vast loopt. Dan focussen we vooral daar op. Maar waar je nu ook bent, wat je ook doet, en in welke situatie je ook zit: kies eens voor de meest liefdevolle gedachte die je op dit moment kunt bedenken, en kijk wat dat voor je doet.