Vervullend leven

Eén van de sleutelvragen naar een vervullend leven is: waar verlang je naar? Daarin leer je jezelf kennen en een voor jou vervullend leven creëren. En het mooie is: dat verlangen kan iets heel anders zijn dan wat het voor anderen is. Ik viel ooit bijna van mijn stoel van verbazing dat niet iedereen bleek te willen reizen door verre landen, of onder de volle maan wilde dansen met bloemen in het haar.

 

Dus sluit eens even je ogen, precies, nu, op dit moment, en vraag jezelf af: waar verlang ik naar?

Ga het vorm geven. Begin ermee, al is het nu "een kop koffie". Begin daar. En geef ze steeds meer ruimte, kleine én grote verlangens. Als je ze te lang onderdrukt, word je op een gegeven moment somber. Voel je je saai. Depressief. Voorkom dat.

Verder, minstens zo belangrijk:
- wees je bewust van je keuzes en sta er 100% achter
- neem volledig verantwoordelijkheid voor je eigen leven
- weet dat je vrij bent om te kiezen, altijd, ook in moeilijk en pijnlijke situaties. Jij kiest je gedachten, je houding, je gedrag, je gezichtspunt ten aanzien van de situatie waarin jij je bevindt
- kies vrije, verruimende gedachten in plaats van beperkende, jezelf vast zettende gedachten
- durf te voelen, je innerlijke stem te horen, te luisteren
- hou van jezelf. Totaal. Absoluut. Onvoorwaardelijk.
- wees aanwezig in je lichaam
- wees aanwezig in het Nu

Wil je graag even iemand aan je zijde, die je onvoorwaardelijk steunt en coacht en helpt daar te komen waar je zijn wilt? Dwars door alle onmogelijkheden en beperkingen, die je zelf ziet, heen? Of je huidige verlangen/uitdaging nu op werk-, relatie-, gezondheids- of nog een ander gebied is?