Mirjam

Ik ben in mijn element als ik anderen mag begeleiden op hun levensweg. Psychische heling, verbinding en het hervinden van levensvreugde staan daarbij centraal. Als cliënt bij mij, heb je mijn volle support en aandacht. Ik zie je en hoor je.

Als therapeut en trainer Emotioneel Lichaamswerk raakte ik vertrouwd met het werken met emoties en het lichaam. Dat lichaam en geest één geheel zijn en bijvoorbeeld psychische spanningen en trauma zich opslaan in het lichaam, en daar klachten kunnen veroorzaken, is voor mij helder. Het blijft iedere keer opnieuw fascinerend hoe het lichaam de weg wijst in wat er aan de hand is, wat er nodig is en wat er wil gebeuren. Je hoeft alleen maar te luisteren, de signalen te begrijpen en te volgen...

Tegelijkertijd word alles in je leven sterk beïnvloed door je denken, en ligt ook daar een prachtige ingang tot verandering. Je creëert heel veel zelf door wat je, bewust of onbewust, uitzendt; door de gedachten die je kiest, door je woorden, je emoties, je acties. Dit is niet altijd even makkelijk om onder ogen te zien. Het biedt echter wel enorme mogelijkheden!!

Wat mij betreft ligt de kracht van goede therapie erin, beide te combineren: de weg via het lichaam én via de geest. En steeds weer te komen tot de best passende mix voor ieder individu afzonderlijk. Als je je beperkt tot één van de twee, blijft er een stuk missen. Het één is niet los van het ander, en beide mogen in beweging gebracht worden om blijvende verandering te bewerkstelligen. Als extreem voorbeeld: een vrije geest in een rigide, strak lichaam is moeilijk voor te stellen, evenals een rigide geest in een soepel, vitaal, levendig lichaam.

Als therapeut ben ik gedreven, enthousiast, liefdevol en heb ik passie voor mijn vak en het werken met jou als cliënt. Ik houd ervan mensen in hun element te zien; blij, stralend en vrij.

"ik voel me ontspannen, tot rust gekomen en kan bij jou helemaal zijn wie ik ben"

Dat is wat ik het meest terug hoor van hoe mensen mij ervaren. Met liefde help ik je verder als je ergens even niet uit komt in je leven; met lichaamsgerichte therapie, coaching, een wandelsessie of misschien gewoon heel laagdrempelig met 'an app a day...'!

Ik ben 48 jaar, getrouwd met mijn lief Peter en moeder van een zoon (20) en een dochter (16), stiefmoeder van twee zonen (38 en 35) en een dochter (33) en (stief)oma van een kleindochter. Ik ben graag in de natuur en houd van wandelen, muziek, dansen, yoga, meditatie, reizen en koffie drinken met vriendinnen.


CV

* 4-jarige opleiding sociologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen
* 4-jarige HBO opleiding tot trainer/therapeut Emotioneel Lichaamswerk
* 2-jarige HBO opleiding Vrouwelijk Leiderschap (Klara Adalena)
* opleiding tot Touch-of-Matrix therapeut

Daarnaast volgde ik tal van workshops op het gebied van healing en energiewerk (oa rainbow healing, reiki I en II, energiewerk Juno Burger), verdiepte ik mij in de angelologie om de mens op zielsniveau nog beter te kunnen doorgronden, en heb ik tijdens een voettocht van een half jaar, een vision quest en een aantal spirituele groepsreizen naar oa Egypte en Iran, ervaringen en inzichten opgedaan die mijn persoonlijke ontwikkeling enorm verrijkt hebben. Inzichten die ook in mijn werk altijd weer doorwerken.

Methoden die ik, naast het lichaamswerk, in mijn werk integreer zijn oa cognitieve gedragstherapie, mindfulness en, bij trauma, somatic experience.

Mijn praktijk 'Kloppend Hart' bestaat sinds 2007. Ik heb sindsdien vele mooie vrouwen en mannen mogen begeleiden op hun pad.


Per 1 januari 2019 ben ik niet langer lid van beroepsvereniging BeTTEL, maar heb ik mij aangesloten bij het CAT (Collectief Alternatief Therapeuten). Daarnaast val ik als therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als therapeut tevens volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer info zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/


When I returned from Crete
(vision quest oktober 2012)

A
bird took flight.
And a flower in a field whistled at me
as I passed.
I drank
from a stream of clear water
And at nigth the sky untied her hair and I fell asleep
clutching a tress
of the Goddess.


When I returned from Crete, all said,
"Tell us the great news,"
and with great excitement I did: "A flower in a field whistled,
and at night the sky untied her hair and
I fell asleep clutching a
sacred tress..."

(vrij naar: St. Francis of Assisi, 'when I returned from Rome')