Sacred Circles

"Bescherm dat, wat heilig is" - Egypte, 2019

Het samen komen in een cirkel blijft altijd bijzonder. Het is alsof het een plek is buiten tijd en ruimte. Verbonden met onze voorouders. Met toekomstige generaties. Met het nu. Waarin we allemaal gelijk zijn. Als ik met andere vrouwen in een cirkel zit, is het alsof ik het ergens nog ken. Van lang geleden. Alsof het diep in mijn genen verankerd is. Een cirkel heeft kracht in zichzelf. Wijsheid in zichzelf.

Met Sacred Circles komen we één keer per maand samen, met een vaste groep van ongeveer 6 vrouwen. Tijd om te voelen hoe het met ons is. Wat belangrijk is. Wat er nodig is. Wat geheeld mag worden. Wat er wil groeien. Wat ons lief is. Wat we liever achter ons zouden laten. Een ochtend om jezelf te voeden en lief te hebben. Jezelf en elkaar te eren. Volledig jezelf te mogen zijn. Een ochtend om contact te maken met een diepere laag.  

We bewegen mee met de natuurlijke cycli van de natuur. Wat laten we los in de herfst, als de blaadjes vallen? Wat ervaren we in de winter, als alles stil valt en we onze aandacht naar binnen richten? Wat wil er in ons leven gezaaid worden in het voorjaar? Je zult merken dat het meebewegen met de natuur een rust in jezelf teweeg brengt; meer genieten van wat er is; een diepere verbinding met het leven zelf en met je eigen stroom.

Tijdens de ochtenden zullen we werken met o.a. dans, lichaamswerk, meditatie, klank, visualisatie. De invulling verschilt per keer. Iedere cirkel zal een bepaald thema hebben, passend bij het seizoen en/of de behoefte van de groep. Dit thema krijg je een aantal dagen vantevoren over de mail.

Omdat we steeds met een vaste groep (voor de periode van een jaar) samen komen, groeit de onderlinge band en is het over het algemeen iedere keer weer een verheugd weerzien. Soms wil een groep nog jaren met elkaar verder; soms stappen er na een jaar vrouwen uit en komen er weer nieuwe bij.

Kernwoorden: verbinding, samen, vrouw-zijn, heling, natuur, cycli, spiritualiteit, kracht.


"Ik ben erg blij dat ik deel uitmaak van de vrouwencirkel. Het is heerlijk één keer in de maand uit de alledaagse hectiek te stappen en tot mezelf te komen, in het bijzijn van en in de verbinding met andere vrouwen. De vrouwencirkel biedt mij een plek om bij mezelf thuis te komen. Onderling is er volledige acceptatie en respect voor elkaar. Er wordt gelachen, gehuild, gezwegen en gedeeld. En alles mag zijn, is oké zoals het is. Na een avond met de jaargroep voel ik mij blij, opgeladen, in verbinding met mezelf, in verbinding met de aarde, geheeld.

"Mirjam leidt de groep op een liefdevolle en zachtaardige manier. Op zorgvuldige wijze bereidt ze de avonden voor en tevens ook de ruimte waar het plaatsvindt, zodat je je helemaal welkom voelt. Ze creëert een plek waar je volledig jezelf mag en kan zijn. Ze stemt zich goed af op de groep en werkt van daaruit."

                                                                                                                    (deelneemster jaargroep)