Negatief zelfbeeld

Er zijn nogal wat mensen, en met name vrouwen, die veel negatieve gedachten hebben over zichzelf. Soms bewust, vaak (deels) onbewust. Let er maar eens op wat jij zoal over jezelf denkt op een dag. Schat eens in hoeveel procent daarvan positief en bekrachtigend is, en hoeveel negatief en ondermijnend?

Als je negatieve gedachten hebt, beïnvloedt dit je leven op veel gebieden. Wist je dat zelfs je gezondheid eronder lijdt? Afhankelijk van welke gedachten je over welk aspect hebt, beïnvloedt het je relaties, je werk, vrije tijd, kwaliteit van leven. Ooit ben je dingen gaan aannemen over jezelf, die je ondermijnen in plaats van verder brengen. Je gelooft zelf dat het waar is, maar is dat ook zo? Meestal geldt: niemand die je ervan af brengt. Wat ze ook zeggen, hoe positief ze ook naar je kijken: jij ziet altijd weer wat je níet goed doet, of denkt dat je het níet kan. Zonder dat je het door hebt, creëer je hierdoor een leven dat kwalitatief minder is dan wat je ervan zou willen. Herken je dat? Zijn er dingen die je graag anders zou zien?

Wat jij denkt en voelt, bepaalt in hoge mate wat je creëert in je leven, hoe jouw leven eruit ziet. Kijk maar eens naar wat je graag zou willen, maar wat je maar niet voor elkaar lijkt te kunnen krijgen. Onderzoek vervolgens wat je overtuigingen hierover zijn. Nu kun je denken dat die overtuigingen komen doordát het niet lukt. Maar zou het ook zo kunnen zijn dat het andersom is? Dat je die overtuigingen al had en het daardoor niet lukt? Stel je je eens voor dat je je overtuigingen aanpast... hoe zou dat voelen? En stel je voor dat... wat jij zou willen, werkelijk waarheid zou worden?

Ik heb het volste vertrouwen, dat jij naar een veel positiever zelfbeeld toe kunt groeien, en dat dit je leven in al haar aspecten op een prachtige manier zal gaan beïnvloeden.

Samen met jou kijk ik graag naar wat je belemmert. Welke oude overtuigingen houden je vast? En hoe is je relatie tot je lichaam; zitten daar nog spanningen en gevoelens die gehoord/gezien willen worden? Soms is het nodig deze eerst de ruimte te geven, zodat lichaam en geest samen mee kunnen bewegen in een nieuwe richting.

Ik begeleid je graag naar een leven met meer zelfvertrouwen, kracht en plezier.

Aan de slag? Neem meteen contact met me op en dan maken we een afspraak. Je bent van harte welkom!


Look in the mirror, and love the person you see