Depressie... als somber en donker je steeds weer bedrukken

Gevoelens van niets waard zijn. Jezelf terug trekken. Rondjes draaien in dezelfde negatieve gedachtenstroom. Piekeren. Moeite om je bed uit te komen, voor weer zo'n dag. Vast lopen in steeds weer dezelfde dingen. Zeggen dat het goed gaat, terwijl er diep van binnen een gevoel van eenzaamheid knaagt. Weinig energie hebben.

Herken je één of meer van deze dingen? Voel je je wel eens, of misschien wel vaak, somber of depressief? Ervaar je weinig vreugde en vervulling in je leven?

Misschien herken je ook hoe moeilijk het kan zijn om hier weer uit te komen. Je probeert jezelf eruit 'te denken', je zoekt in je hoofd naar oplossingen, probeert hier en daar wat en het helpt even, om vervolgens weer terug te vallen en je nog somberder te voelen dan je al was.

Om de weg terug te vinden naar vitaliteit en levenslust, heb je je lichaam nodig. Vanuit aanwezig zijn in je lijf en in het hier en nu, vanuit acceptatie en omarming van al wat er in jezelf aanwezig is, kun je langzaam spanning los gaan laten en ondermijnende patronen aan gaan pakken. Je hervindt de verbinding met jezelf en met je diepste essentie. Ik begeleid je graag in het weer contact maken met je lijf en levensenergie. Daarbij zullen we tevens werken aan bewustwording van je denken-voelen-doen, zodat je meer zicht krijgt op beperkende en ondermijnende overtuigingen en gedachtenpatronen.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een intake (30-45 minuten).
Een sessie duurt 60 tot 90 minuten en kost € 75,-.

Bel voor een afspraak Mirjam: 06-15314957, mail naar mirjam@kloppendhart.nl of vul het contactformulier in.


Wil je wat meer te lezen over de werking van mindfulness (waar het ook draait om het gewaarworden/observeren van je lichaam en in het hier en nu aanwezig zijn) en het (wetenschappelijk bewezen) positieve effect hiervan op depressies, alsook een korte beschouwing van de mogelijkheden van lichaamswerk in relatie tot depressies, dan stuur ik je voor € 3,50 graag een pdf met mijn thesis over dit onderwerp toe. Het is een beknopte, heldere, goed leesbare thesis die ik in 2017 schreef in het kader van een bijscholing. Voor het aanvragen van de thesis kun je gebruik maken van het contactformulier of me een mailtje sturen.